Introductiecursus kajakvaren

Mensen die interesse hebben om in 2019 aan een introductiecursus kajakvaren deel te nemen, kunnen zich opgeven. Mocht een datum niet passen; neem dan contact op met cursuscoordinator@groningenkv.nl. In overleg kan er dan misschien een alternatief komen. 
Speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar is er de KanoKids Introductiecursus. Helaas is deze voor 2019 niet ingepland bij de GKV.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier.

De lessen beginnen om 19:00 uur bij het GKV-gebouw aan de Hoornsedijk. De cursus bestaat uit 5 lessen van ca. 2 uur. In het lesgeld zit het gebruik van de kano en een kop koffie of thee per les. Het cursusgeld wordt, pas nadat de cursus is begonnen, van je rekening afgeschreven.

 

De geplande data zijn vooralsnog voorlopige data. Voor nog niet iedere cursus heeft een instructeur toegezegd. Bij minder deelname dan 3 per cursus wordt de startdatum 1 week opgeschoven.

 

Programma Introductiecursus Kajakvaren 2019

Cursus

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Status

Instructeur

1e groep

Do 18 aprilDo 25 aprilDo 2 meiDo 9 meiDo 16 meiKlaarAndre en Arwin (Myroslav)

3e groep

Ma 29 aprilMa 6 meiMa 13 meiMa 20 meiMa 27 meiKlaarJudi en Klaas S.

4e groep

Wo 8 meiWo 15 meiWo 22 meiWo 29 meiWo 5 juniKlaarAbel en Jurrien

5e groep

Di 28 meiDi 4 juniDi 11 juniDi 18 juniDi 25 juniGestartGeert Job en Jeffrey

6e groep

Do 6 juniDo 13 juniDo 20 juniDo 27 juniDo 4 juliGestartJohannes en Frank (Yvette)

8e groep

Wo 19 juniWo 26 juniWo 3 juliWo 10 juliWo 17 juliVolJan en Janny (Ria)

9e groep

Di 2 juliDi 9 juliDi 16 juliDi 23 juliDi 30 juliOpenKlaas S en Marius

 

Kosten Introductiecursus Kajakvaren

Senior€ 50,-
Student€ 40,-
Junior (<18 jaar op 1 jan.)€ 30,-

 

Deelname aan de beginnerscursus verplicht niet tot het lidmaatschap van de Groninger Kanovereniging. Als je nadien lid wordt dan wordt het betaalde cursusgeld in mindering gebracht op de jaarcontributie. Iedereen die meedoet aan de beginnerscursus mag één keer mee met een verenigingstocht (als je lid wordt kun je natuurlijk altijd mee.).


Plaatsing vindt plaats in volgorde van aanmelding en vol = vol. Je kunt je voorkeur voor bepaalde datums opgeven, maar dit garandeert niet dat je ook op die datum deel kunt nemen.

Na aanmelding krijg je een bevestiging en vlak voordat de cursus begint krijg je nog informatie over namen van instructeurs, kledingadvies en dergelijke.

Marjan Cornelissen en Oksana KavatsyukNadere informatie over de beginnerscursus kan worden verkregen via een mailtje naar cursuscoordinator@groningenkv.nl. Algemene informatie over de Groninger Kanovereniging kan worden verkregen bij het secretariaat, informatie@groningenkv.nl Het botenhuis is bereikbaar op telefoonnummer: (050) 527 00 30.

 

Informatie en tips met betrekking tot de cursus

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier word je benaderd door de instructeur voor het maken van een afspraak van de eerste les. Van belang voor de lessen zijn de volgende zaken:

  • 1 extra set droge kleren
  • geschikte kleding (liefst géén katoen) en schoenen (géén laarzen) voor in de kajak, aangepast op de weersomstandigheden en die nat mogen worden
  • een regenbroek en regenjas (als regen verwacht wordt)
  • een handdoek
  • een brillenkoordje als je een bril draagt tijdens het kajakken
  • een grote plastic tas of een vuilniszak (om je spullen droog mee in de kayak te nemen)
  • verder kan nog handig zijn, zwemkleding ipv ondergoed, dingen om je tegen de zon te beschermen( pet of muts, creme, bril), shampoo

Sleutelcursus

Als je een sleutel wilt kun je je opgeven bij cursuscoordinator@groningenkv.nl. Deze nodigt je uit voor het deelnemen aan de eerstvolgende 'sleutelcursus'. Je ontvangt, na betaling van borg, een magneetsleutel die je toegang verschaft tot de Loods (het clubgebouw). De omgang met de sleutel, en de kennismaking met de GKV huisregels zal in deze, een dagdeel durende, sleutelcursus uitgelegd worden.

Contactpersoon

Marjan Cornelissen
cursuscoordinator@groningenkv.nl

Secretariaat

secretaris@groningenkv.nl

 

 

Introductiecursus Kanopolo

In plaats van deel te nemen aan een reguliere cursus Kajakvaren, is het ook mogelijk om een cursus Kanopolo te doen.
Je leert het spel kennen met de daarbij behorende specifieke kanovaardigheden. Het is handig als je al wat kano-ervaring hebt of de introductiecursus hebt gedaan.
Data hiervoor zijn nog niet gepland voor 2019. Kom langs voor meer informatie. Wij trainen bijna elke doordeweekse avond.
Opgeven en informatie via cursuscoordinator@groningenkv.nl