Weekend Brandingvaren

Datum: 
31 augustus 2013 tot 01 september 2013

BrandingVoor het weekend van 31 augustus en 1 september staat er brandingvaren op het programma, iedereen mag mee! Regelmatig brandingvaren in essentieel om je zeevaardigheden te onderhouden. Denk hierbij aan technieken als; lage steun, hoge steun, gecontroleerd voorwaarts en achterwaarts landen op de golftop, surfen, zelfreddigstechnieken toepassen in de branding en onder de golven door rollen om door een zware branding te kunnen komen.

Omdat pas kort van te voren bekend is of het door gaat en met hoe veel mensen lukt het niet iets lang van te voren te reserveren. Afhankelijk van de opgave en suggesties van de deelnemers wordt er een camping gezocht. Zaterdag om 10:00 verzamelen op de Loods, de hele middag hebben we dan de tijd om aan onze brandingvaardigheden te werken. Zondag is er een ochtendsessie en een middagsessie waarna we rond 16:00 de terugreis aanvangen om voor het avondeten weer op de Loods te zijn.

Naast de gebruikelijke uitrusting geldt voor brandingvaren ook een helmplicht. Het is handig van te voren de zeekanogids te raadplegen over hoe brandingvaren geregeld wordt zodat je goed voorbereid aan de vloedlijn verschijnt. Opgave tot  t/m woensdag 28 augustus, zie Boegbeeld.