Vereniging


De Groninger Kanovereniging (GKV) heeft ongeveer 240 leden en biedt een breed scala van activiteiten aan zoals toervaren, zeevaren, vlakwaterwedstrijdvaren en kanopolo. De 'Loods' is ons verenigingsgebouw met kleedkamers en douches, kantine en dakterras. In de tuin kan worden gekampeerd.

De vereniging vormt een ontmoetingspunt waar een sportieve en goede sfeer centraal staan en waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau de kanosport kan beoefenen. Activiteiten onder verenigingsvlag worden op een sportieve, natuurvriendelijke, gezonde en veilige wijze uitgevoerd.

 

Activiteiten

De GKV biedt tal van mogelijkheden om je te ontplooien in het kanoën. Er worden vele tochten en cursussen georganiseerd. Een greep uit de activiteiten die jaarlijks door de GKV worden georganiseerd: (meerdaagse) tochten op vlakwater, op groot water, op zee en in wildwatergebieden, een polotoernooi, als 'kanopieten' begeleiden van de intocht van Sinterklaas, dia-avonden en een nieuwjaarsreceptie (zie ook de activiteitenkalender).

De zeekano groep vaart in special zeekano's  vele tochten over groot water  zoals Ijsselmeer, Waddenzee en zelfs stukjes Noordzee. Onze polo teams varen al jaren lang nationale en internationale toernooien. GKV A is zelfs al drie jaar achter elkaar nederlands kampioen en levert regelmatig meerdere spelers voor het nationale team. In 2013 werd Nederland met enkele GKV spelers zelfs wereld kampioen.

Sinds 2005 kent de Groninger kanovereniging  een vlakwater wedstrijdgroep (van pupillen tot senioren) die uitkomt op de verschillende Nederlandse kanoregatta's. De wedstrijdtrainingen vinden voor het grootste deel plaats op het Noord Willemskanaal in de nabijheid van de GKV Loods. De GKV beschikt over verschillende wedstrijdboten.

Ook toervaarders komen aan hun trekken. Per jaar worden vele tochten op vele verschillende plekken gevaren. Meestal in Groningen, vaak ook ergens anders in Nederland.

De Loods

De 'Loods' ligt aan de oostkant van het Paterswoldsemeer, iets ten zuiden van Groningen. Vanuit dit gebouw heeft de vereniging een verbinding met het meer en met het Noord-Willemskanaal. Van hieruit kan bijvoorbeeld een sfeervol Rondje Stad (12 km) worden gevaren, door de singels van de stad Groningen maar er wordt ook erg veel op het meer gevaren. De cursussen en trainingen worden voor het grootste gedeelte op het meer gegeven. Sinds najaar 2004 beschikt de GKV over een prachtig bassin, waarin behalve polotraining ook cursussen gegeven kunnen worden.

 

Het clubgebouw van de GKV

 

 

Verenigingsmateriaal

De GKV beschikt over een vloot van meer dan honderd boten: vlakwaterkano's, zeekano's, wildwaterkano's, polokano's en open Canadezen, van elke soort in diverse types. Deze boten staan ter beschikking aan leden die geen eigen boot bezitten. Wie zelf een boot heeft, kan die opslaan in de loods van de GKV. De vereniging bezit drie botenwagens, waarmee de boten kunnen worden vervoerd voor tochten, wedstrijden of polotoernooien op afgelegen plaatsen.

GKV Nieuwsbrief

De GKV Nieuwsbrief verschijnt elke maand met aankondigingen van tochten, nieuws van de verschillende commissies en vaargroepen en andere interessante informatie voor de leden. Wil je elke maand de GKV Nieuwsbrief ontvangen, schrijf je dan in via deze link. Hier kun je ook voorgaande edities van de Nieuwsbrief lezen. Nieuwe leden moeten zich zelf inschrijven voor de GKV Nieuwsbrief.

 GKV leden op de kaart