Organisatie van de zeekanogroep

Er zijn ongeveer 60 zeekanoënde GKV-ers. We zijn daarmee de grootste zeekanovereniging van Nederland. Daarnaast hebben we een hoop activiteiten op de kalender staan. Om dit allemaal te organiseren heeft de zeekanogroep een eigen kader.

Zeekanocommissie

De activiteiten van de zeekanogroep worden gecoördineerd door een 4 koppige commissie; de zeekanocommissie. De zeekanogroep heeft geen eigen bestuur maar valt rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van het GKV-bestuur. De commissieleden maken na 2-4 jaar plaats voor aanstormend talent.

Denktank

In de denktank worden vraagstukken met betrekking tot belangrijke onderwerpen besproken. Bijvoorbeeld: Hoe kunnen we het aantal tochtleiders vergroten? Of: Is één IJsselmeertocht per jaar wel voldoende? In de denktank kunnen tochtleiders en de commissieleden zitten. Eventueel wordt de denktank aangevuld met andere leden.

Tochtleiders

De tochten worden geleid door een tochtleider. Er zijn momenteel 8 tochtleiders. Naast dat zij de tochten leiden, beslissen zij ook over wie mee kan de zee op en op welk niveau iemand vaart. Tochtleider wordt je de doordat je als aspirant tochtleider hebt laten zien dat je veilig een groep kan leiden op zee. Om aspirant te worden moet je ervaren zijn en goed kunnen varen op minimaal C-niveau en de tochtplanning en navigatie volledig in je vingers hebben zodat je voldoende aandacht over hebt voor het leiden van de groep.

Zeekanogroepsleden

Als lid kun je natuurlijk meedoen met de activiteiten maar je kunt ook bijdragen aan het programma. Heb je een idee voor een workshop, een les of een lezing? Wil je een tocht organiseren in de winter of instructie geven bij de kentercursus? Laat het weten aan de zeekanocommissie@groningenkv.nl