Introductiecursus

Elk jaar geven we in het voorjaar en een deel van de zomer introductiecursussen kajakvaren. Je leert hier van enthousiaste vrijwilligers in een kleine groep de basistechniek van het kanoën, in een boot naar keuze. Zo leer je ook de GKV kennen en kun je besluiten of je lid wordt of niet. Voor deelnemers die vervolgens lid worden, is de cursus gratis.

Speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar is er de KanoKids Introductiecursus.

Je kunt je aanmelden met het Aanmeldingsformulier Introductiecursus.

De lessen beginnen om 19:00 uur bij het GKV-gebouw aan de Hoornsedijk 4, Haren. De cursus bestaat uit vijf lessen van ongeveer twee uur, gevolgd door een dagtocht voor beginners. In het lesgeld zit het gebruik van de kano en een kop koffie of thee na afloop van de les.

Na aanmelding krijg je een bevestiging en vlak voordat de cursus begint, krijg je nog informatie over namen van instructeurs, kledingadvies en dergelijke.

Kosten Introductiecursus Kajakvaren

Volwassene € 60,-
Student € 45,-
Junior € 35,-

Deelname aan de beginnerscursus verplicht niet tot het lidmaatschap van de Groninger Kanovereniging. Als je nadien lid wordt dan wordt het betaalde cursusgeld in mindering gebracht op de jaarcontributie. Iedereen die meedoet aan de beginnerscursus mag één keer mee met een verenigingstocht (als je lid wordt kun je natuurlijk altijd mee).

Plaatsing vindt plaats in volgorde van aanmelding en vol = vol. Je kunt je voorkeur voor bepaalde datums opgeven, maar dit garandeert niet dat je ook op die datum deel kunt nemen.

Deze cursussen zijn nu gepland voor het voorjaar van 2024:

Dag

1e les

2e les

3e les

4e les

5e les

Maandag (vol)

15 april 22 april 29 april 6 mei 13 mei

Dinsdag (vol)

7 mei 14 mei 21 mei 28 mei 4 juni

Donderdag (vol)

30 mei 6 juni 13 juni 20 juni 27 juni
Vrijdagmiddag (vol)

(16:00 - 18:00)

31 mei 7 juni 14 juni 21 juni 28 juni

Donderdag (vol)

13 juni 20 juni 27 juni 4 juli 11 juli
Maandag (vol) 24 juni 1 juli 8 juli 15 juli 22 juli
Maandag 1 juli 8 juli 15 juli 22 juli 29 juliNadere informatie over de beginnerscursus kan worden verkregen via een mailtje naar rotanidroocsusruc.[antispam].@groningenkv.nl. Algemene informatie over de Groninger Kanovereniging kan worden verkregen bij het secretariaat, ofni.[antispam].@groningenkv.nl Het botenhuis is bereikbaar op telefoonnummer: (050) 527 00 30.

Informatie en tips met betrekking tot de cursus

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier word je benaderd door de instructeur voor het maken van een afspraak van de eerste les. Van belang voor de lessen zijn de volgende zaken:

  • 1 extra set droge kleren
  • geschikte kleding (liefst géén katoen) en schoenen (géén laarzen) voor in de kajak, aangepast op de weersomstandigheden en die nat mogen worden
  • een regenbroek en regenjas (als regen verwacht wordt)
  • een handdoek
  • een brillenkoordje als je een bril draagt tijdens het kajakken
  • een waterdichte zak, grote plastic tas of een vuilniszak (om je spullen droog mee in de kayak te nemen)
  • verder kan nog handig zijn: zwemkleding ipv ondergoed, dingen om je tegen de zon te beschermen (pet of muts, creme, bril), shampoo

Omkleden en douchen kan op de vereniging.

Introductiecursus Kanopolo

In plaats van deel te nemen aan een reguliere cursus Kajakvaren is het ook mogelijk om een cursus Kanopolo te doen. Je leert het spel kennen met de daarbij behorende specifieke kanovaardigheden. Minimum leeftijd voor kanopolo is 10 jaar.
 
Stuur een mailtje voor informatie en opgave, of kom eens langs bij onze vereniging. Wij trainen bijna elke doordeweekse avond.