Onze vereniging

De Groninger Kanovereniging (GKV) heeft ongeveer 220 leden en is daarmee een van de grootste kanoverenigingen van Nederland. We bieden heel diverse activiteiten aan, van toerkanoën, zeekanoën en vlakwaterwedstrijdvaren tot kanopolo en suppen.

De vereniging vormt een ontmoetingspunt waar een sportieve en vriendschappelijke sfeer centraal staat. Bij de GKV kan iedereen op zijn of haar eigen niveau de kanosport beoefenen. Activiteiten onder verenigingsvlag worden op een sportieve, natuurvriendelijke, gezonde en veilige wijze uitgevoerd.

Je kunt je eigen boot stallen in de Loods, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de vele boten die de GKV bezit. Leden beschikken over de sleutel en kunnen varen wanneer ze maar willen.

Verenigingsgebouw

Ons comfortabele verenigingsgebouw – ofwel de Loods – staat aan het Hoornsediepje in Haren, vlakbij het Paterwoldsemeer. Vanuit de Loods kun je even gemakkelijk een rondje over het meer varen als door de stad Groningen. Er zijn kleedkamers en douches, een gezellige kantine en een mooi dakterras. In de tuin kan worden gekampeerd. Ernaast ligt een speciale vijver voor trainingen van de kanopoloërs.

Activiteiten

De GKV biedt tal van mogelijkheden om je te ontplooien in het kanoën. Er worden vele tochten en cursussen georganiseerd. Een greep uit de activiteiten die jaarlijks door de GKV worden georganiseerd: (meerdaagse) tochten op vlakwater, op groot water, op zee en in wildwatergebieden, een polotoernooi, als 'kanopieten' begeleiden van de intocht van Sinterklaas, dia-avonden en een nieuwjaarsreceptie.

De zeekanogroep vaart in speciale zeekano's over groot water zoals het IJsselmeer, de Waddenzee en delen van de Noordzee. Onze poloteams spelen al jaren lang nationale en internationale toernooien. GKV-A is eerder drie jaar achter elkaar Nederlands kampioen geweest en levert regelmatig meerdere spelers voor het nationale team. In 2013 werd Nederland met enkele GKV-spelers zelfs wereldkampioen!

De vereniging heeft een vlakwater-wedstrijdgroep (van pupillen tot senioren) die uitkomt op de verschillende Nederlandse kanoregatta's. De wedstrijdtrainingen vinden voor het grootste deel plaats op het Noord-Willemskanaal, in de nabijheid van de Loods. De GKV beschikt over verschillende wedstrijdboten.

Ook toervaarders komen aan hun trekken. Er wordt tijdens het seizoen elke week gevaren op het Paterswoldsemeer en jaarlijks worden vele tochten op vele verschillende plekken gevaren. Meestal in het Noorden, vaak ook elders in Nederland en soms in het buitenland.

 

Organisatie GKV

Vaargroepen

De Groninger Kanovereniging heeft vier vaargroepen:

  • toergroep (tevens voor SUP en Canadeesvaren)
  • zeekanogroep
  • vlakwaterwedstrijdgroep
  • kanopolo

Op woensdagavonden is een gezellige verzameling mensen uit de verschillende vaargroepen te vinden in de basistraining.

Het Bestuur

De vereniging heeft een bestuur, dat door de Algemene Ledenvergadering (ALV) gekozen wordt. De voorzitter is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de vereniging en vertegenwoordigt de GKV in de Regio Groningen/Drenthe. De secretaris verzorgt de in- en uitgaande post, notuleert de vergaderingen en beheert het verenigingsarchief. De penningmeester verzorgt de hele financiële administratie en beheert van de verzekering van vaarmateriaal.

 

 

2019-10-02-infobord-gkv-5348

Informatiebord bij ons clubgebouw aan de Hoornsedijk 4

2016-07-30-09-40-56

Aankomst in Lauwersoog, vlak voor een zeekanotocht op het wad.

Kanopolo

De GKV heeft een actieve kanopologroep

2018-05-25-een-vrijdagochtend-3018

Ons clubgebouw

2016-05-29-12-42-01

De GKV tijdens een promotievenement in de Groninger grachten.
 

2019-09-24-voorgevel-gkv-4884