Zeekanoën

De GKV heeft een grote en actieve zeekanogroep. Regelmatig worden er tochten op zee georganiseerd op verschillende niveaus. Die worden meestal gehouden op de Waddenzee, bijvoorbeeld naar Engelsmanplaat of Borkum. Eens per jaar organiseert de zeekanogroep brandingvaren in Noord-Holland. Daarnaast zijn er jaarlijks workshops zeekanotechnieken, navigatieoefeningen en reddingsoefeningen.

Ga voor meer info naar het Groene sub-menu hierboven.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij het varen op zee. Daarom worden zeekanoërs bij de GKV ingedeeld in vier groepen, afhankelijk van de technieken die ze beheersen. Beginners varen kortere tochten bij weinig wind. Ervaren zeekanoërs die goed kunnen eskimoteren (zonder uitstappen overeind komen na te zijn omgeslagen) en een goede conditie hebben, maken langere tochten bij meer windkracht.

Kentercursus

Ook in de winter zitten we niet stil. Voor iedereen die de natte technieken, zoals peddelsteunen en eskimoteren, wil oefenen is er de Kentercursus, veilig en warm in het zwembad. In de frisse buitenlucht houden we onze conditie op peil met binnenwatertochten en een vaartraining op de dinsdagavond. Daarnaast blikken we 's winters terug op het seizoen met de mooiste vakantiefoto's en bereiden we tijdens de tochtplanavond de tochten voor het komende seizoen voor.


Meer informatie:
eissimmoconakeez.[antispam].@groningenkv.nl

p6160502

p6160499

652e6e00-e6a7-4092-ad4c-cf8189fd5921