Organisatie van de zeekanogroep

Er zijn ongeveer zestig zeekanoënde GKV’ers. We zijn daarmee de grootste zeekanovereniging van Nederland. Daarnaast hebben we een hoop activiteiten op de kalender staan. Om dit allemaal te organiseren heeft de zeekanogroep een eigen kader.

Zeekanocommissie

De activiteiten van de zeekanogroep worden gecoördineerd door een commissie met vier leden, de zeekanocommissie. De zeekanogroep heeft geen eigen bestuur maar valt rechtstreeks onder de verantwoordelijkheid van het GKV-bestuur. De commissieleden maken na twee tot vier jaar plaats voor aanstormend talent.

Denktank

In de denktank worden vraagstukken met betrekking tot belangrijke onderwerpen besproken. Bijvoorbeeld: Hoe kunnen we het aantal tochtleiders vergroten? Of: Is één IJsselmeertocht per jaar wel voldoende? In de denktank kunnen tochtleiders en de commissieleden zitten. Eventueel wordt de denktank aangevuld met andere leden.

Tochtleiders

De tochten worden georganiseerd door een tochtleider. Er zijn momenteel acht tochtleiders. Naast dat zij de tochten organiseren, beslissen zij ook over wie mee de zee op kan en op welk niveau iemand vaart. Tochtleider word je de doordat je als aspirant-tochtleider hebt laten zien dat je veilig een groep kan leiden op zee. Om aspirant te worden moet je ervaren zijn en goed kunnen varen op minimaal C-niveau en de tochtplanning en navigatie volledig in je vingers hebben, zodat je voldoende aandacht over hebt voor het leiden van de groep.

Zeekanogroepsleden

Als lid kun je natuurlijk meedoen met de activiteiten maar je kunt ook bijdragen aan het programma. Heb je een idee voor een workshop, een les of een lezing? Wil je een tocht organiseren in de winter of instructie geven bij de kentercursus? Laat het weten aan de eissimmoconakeez.[antispam].@groningenkv.nl

pa270059

 

p1080168