Lid worden

Kanoën, iets voor jou?

Kanoën is een echte buitensport en wordt beoefend door mensen die meestal ook graag wandelen, bergklimmen, fietsen, wielrennen of skeeleren. Kanoën kan bovendien heel goed worden gecombineerd met sportief kamperen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in waterrijke gebieden als de Weerribben, de Wieden, de Biesbosch en uiteraard op de Groninger maren en het Paterswoldsemeer. Sportievelingen kunnen hun grenzen verleggen op de Waddenzee en de Noordzee, en wie een gezonde dosis competitiedrang bezit, kan zich uitleven in vlakwaterwedstrijdvaren. Als je energie over hebt, kan je die kwijt in het dynamische kanopolo.

Introductiecursus

Wil je kennis maken het kanoën? En de GKV? Dan kun je de Introductiecursus Kajakvaren volgen om te ervaren hoe het is om te kanoën. En je kunt dan ook gelijk een beetje de sfeer proeven bij onze club. Lees hier meer over op de pagina introductiecursus.

Als je al kanoervaring hebt, kun je natuurlijk ook direct lid worden!

Kinderen

Voor kinderen zijn er diverse mogelijkheden om met het kanoën in aanraking te komen. Een daarvan is de Sporthopper. De Sporthopper bestaat uit een aantal lessen bij de GKV waarin je spelenderwijs met verschillende vormen van kanovaren in aanraking komt. Je kunt je hiervoor opgeven via je school (zie ook www.sporthopper.nl). Kinderen die daarna lid willen worden kunnen doorstromen naar de training op zaterdagochtend.

Direct lid worden

GKV-lid worden kan door het invullen van dit formulier: Aanmeldformulier leden

Via dit formulier hebben we het liefst want dat scheelt ons werk. Maar kan je ook het aanmeldingsformulier downloaden en invullen.

Je kunt de ingevulde documenten per post sturen naar de secretaris, (per adres:  secretaris, GKV Hoornsedijk 4 9752Xj Haren, of per mail naar siraterces.[antispam].@groningenkv.nl met de gescande machtiging (graag als pdf formaat) als bijlage).

De hoogte van de jaarlijkse contributie voor lidmaatschap is te vinden op het contributieformulier (2024).

Sleutel

Nieuwe leden ontvangen een sleutel van de loods na het volgen van een korte sleutelcursus, waarin we je alles uitleggen over ons pand en onze faciliteiten. Je kan de sleutelcursus volgen na het afronden van de introductiecursus. Als je geen introductiecursus hebt gevolgd dan zal een GKV-instuctucteur beoordelen of je over voldoende kanovaardigheid beschikt om veilig en vertrouwd om te kunnen gaan met het GKV-vaarmateriaal. Zo ja, dan kan je meedoen met de sleutelcursus.

Nieuwsbrief

De GKV Nieuwsbrief verschijnt elke maand met aankondigingen van tochten, nieuws van de verschillende commissies en vaargroepen en andere interessante informatie voor leden en iedereen die is geïnteresseerd in onze vereniging. Wil je de GKV Nieuwsbrief ontvangen, schrijf je dan in via deze link. Hier kun je ook voorgaande edities van de Nieuwsbrief lezen. Nieuwe leden moeten zich zelf inschrijven voor de GKV Nieuwsbrief.

Veranderingen doorgeven

Als je gaat verhuizen, als je een (extra) boot wilt stallen of als er een andere verandering in je is situatie die je wilt doorgeven, dan kan dat online door in te loggen links bovenin.  

Opzeggen lidmaatschap

Opzegging van het lidmaatschap moet voor 1 december schriftelijk worden ingediend bij de ledenadministratie, via mailadres eitartsinimdanedel.[antispam].@groningenkv.nl. De opzegging van het lidmaatschap wordt door de ledenadministratie binnen 14 dagen schriftelijk bevestigd.

(conform Statuten, artikel 9, alsmede: Huishoudelijk Reglement 2015 a. Algemeen, artikel 7 opzegging lidmaatschap)

Donateur worden?

Als je de Groninger Kanovereniging een warm hart toedraagt en ons graag wil (blijven) volgen en steunen, dan kan je donateur worden. Dit houdt het volgende in:

  • Donateurs zijn natuurlijke personen of rechtspersonen (je kan dus ook met je bedrijf donateur worden van de GKV);
  • Je bent al donateur vanaf een jaarlijkse bijdrage van € 50;
  • Donateurs hebben toegang tot de ledenvergaderingen (zonder stemrecht);
  • Donateurs ontvangen maandelijks de digitale nieuwsbrief;
  • Donateurs zijn welkom op alle GKV niet-vaar activiteiten, zoals de Nieuwjaarsreceptie, open dagen, de bbq, etc.;
  • En we zijn je natuurlijk super dankbaar voor je steun!

Lijkt je dat wel wat? Stuur dan een mailtje naar siraterces.[antispam].@groningenkv.nl.