Coronanieuws 25 maart + bestuurswisseling

Geplaatst op 25-03-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Klaas Sjollema

 

nieuw-coronavirus-in-china

Aan de leden van de Groninger Kano Vereniging.

Afgelopen maandag  heeft de regering wederom de regels met betrekking tot het Coronavirus aangescherpt. Voor onze vereniging betekent dit onder meer dat er tot zeker 1 juni  geen verenigingsactiviteiten kunnen plaatsvinden. Dus geen introductiecursussen, geen klussendag, geen woensdagavond training. Niets. De loods is gesloten. Alleen individueel of met maximaal drie mensen varen is nog toegestaan. Mits de 1.5 meter regel in acht wordt gehouden natuurlijk. Ook de Algemene Leden Vergadering (ALV) die eigenlijk  vandaag 25 maart zou plaatsvinden en al naar 15 april was verplaatst kan voorlopig niet doorgaan. 

Hierdoor ontstaat een bijzondere situatie. Er staat namelijk een vrij ingrijpende bestuurswisseling op de agenda. Eva Parreno en Klaas Sjollema treden af als respectievelijk penningmeester en voorzitter en twee nieuwe bestuursleden staan op de nominatie om verkozen te worden: Jaap Boersma als penningmeester en Wendy Holtkamp als algemeen bestuurslid.  Zittend algemeen bestuurslid Leon Paagman is verkiesbaar als voorzitter. 

Begin dit jaar is Eva vanwege haar verhuizing naar Leeuwarden al afgetreden als penningmeester en heeft Jaap haar taken alvast overgenomen. Ook Wendy draait al mee als bestuurslid. Feitelijk is er dus al een nieuw bestuur actief zonder dat daar een officieel fiat van de ledenvergadering voor is. Gelukkig is dit  statutair gezien toegestaan. In de statuten staat dat bij tussentijds aftreden het bestuur een vacature mag opvullen, vermits deze dan wel bij de eerstvolgende ALV ter stemming komt. 

Aangezien het nog zeker twee maanden duurt voordat er een ALV kan worden gehouden en er in feite al een zeer capabel bestuur actief is heb ik besloten om per vandaag, woensdag 25 maart, af te treden als voorzitter. 

Dat betekent dat Leon vanaf vandaag mijn taken overneemt en het GKV bestuur er vanaf dat moment als volgt uit ziet:

Leon Paagman als voorzitter. Jaap Boersma penningmeester. Judi van Hensbergen secretaris en Jeffrey Luppes en Wendy Holtkamp als algemeen bestuurslid. 

Ik had graag op een andere manier de voorzittershamer over willen dragen aan Leon, maar deze ongewone tijden vragen om ongewone beslissingen.

Ik wens Leon en zijn team komende tijd  heel veel geluk en wijsheid toe en ik hoop van harte dat ik binnenkort iedereen op een normale ALV op de loods kan begroeten en dat we daar dan alle  agendapunten gewoon kunnen afhandelen.

Graag tot ziens in betere tijden.

 

Klaas Sjollema