GKV coronanieuws: nieuwe maatregelen

Geplaatst op 19-10-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Leon Paagman
Beste mensen,

De maatregelen die afgelopen dinsdag door de regering zijn afgekondigd, hebben ook voor ons een behoorlijke impact. Met name de maximale groepsgrootte van 4 mensen (ook buiten) legt een behoorlijke beperking op aan het varen. Anders dan voorheen, is Corona nu ook sterk actief in Groningen. Daarom vragen wij jullie om de regels in- en om de loods in acht te nemen en goed op te letten dat je de anderhalve meter afstand blijft houden.
Wat zijn de beperkingen:
  • Bij tochten kunnen er niet meer dan 4 personen per groep. Meerdere groepen zijn toegestaan mist wordt voorkomen dat de groepen zich mengen. Dit moet gewaarborgd worden. Bijvoorbeeld door een kwartier tussen de groepen te houden.
  • De kantine is gesloten.

    Daarnaast zijn nu ook de kleedkamers gesloten. Dus weer thuis omkleden. 

  • Zaal- en zwembadtrainingen gaan voorlopig niet door.
  • Op de polo vijver en op het kanaal mogen niet meer dan 4 personen tegelijk (exclusief instructeur) trainen, waarbij onderling anderhalve meter afstand moet worden gehouden.  

Maar wat kan er wel:
  • Het krachthonk kan gebruikt blijven worden, met niet meer dan 4 personen tegelijk.
    • Individueel varen staat nog steeds vrij natuurlijk. Let wel op je kleding, uitrusting en vaardigheden.
  • Onderlinge vaarafspraken met maximaal 4 personen. Er zijn verschillende app-groepen binnen de vereniging om afspraken te maken. Mocht je nog niet in een app groep zitten en dat wel willen, stuur dan een mailtje aan de betreffende vaargroep (kijk voor mailadressen op de website).
Voor nadere informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven