GKV'ers Nederlands Kampioen!

Geplaatst op 30-09-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike de Goeij

Terwijl onze kanopoloërs in Portugal hun best deden op het EK, streden op 30 augustus en 1 september op de Bosbaan in Amsterdam 6 GKV'ers om het Nederlands Kampioenschap.
Sofia, Marta, Sebastian, Quita, Lena en Maaike deden in de K1, K2 en K4 mee over 200, 500 en 1000 meter. Sofia deed voor het eerst mee en deed het heel goed in de K1 en de K2 samen met Annemé Dijkhuis van Kanosport Drenthe. Ze kreeg als een van de drie jongste deelnemers een aanmoedigingsprijs.

af1c11a6-dab0-4038-9685-c9c4045dcf25Marta in de K1. Foto: Marco ten Haaf

Marta had een slechte start op zaterdag met twee zwempartijen, maar nam op zondag revanche met twee keer zilver en het Nederlands kampioenschap op de 200 meter K1 en op de 200 meter K2, samen met Marit Heijne van EKV Beatrix. Daarmee is ze in haar leeftijdscategorie op de 200 meter de snelste van Nederland!

e4c5dcee-b75a-44d8-8f68-31e4f9cb0aad
Sebastiaan en Gideon in de K2. Foto: Marco ten Haaf

Sebastian had dit weekend de meeste wedstrijden. In de series was hij steeds direct door naar de finale en kon daardoor de halve finales overslaan. In de finales haalde hij drie keer zilver in de K2 met Gideon Dijkhuis van Kanosport Drenthe en werd hij drie keer Nederlands kampioen in de K4 samen met Gideon Dijkhuis (KSD), Rik te Linde (ZP) en Sietse Kuyper (KSV Forward). In de K2 mix wonnen Marta en Sebastian ook nog zilver. Een foto van deze wedstrijd staat op bladzijde 29 van de “Kanosport” 2019/3!


Quita in de K2. Foto: Marco ten Haaf

Quita haalde in de K4 bij de senioren samen met Luna vd Velden (Geuzen), Isa Rol (ZP) en Anja Mus (DKV) twee keer een (niet officiële) zilveren medaille. Daar waren te weinig boten voor een officieel NK.


Lena in de K1. Foto: Marco ten Haaf

Lena voer haar laatste NK als junior. Een mooie afsluiting met vier keer brons (drie keer K1, een keer K2), twee keer zilver (K2) en drie keer niet officieel NK goud in de K4. Het harde trainen maakte de afstand tussen de nummers 1 en 2 weer een stukje kleiner.
Voor Maaike geen medailles dit jaar. Door de nieuwe regel dat er nu vijf boten nodig zijn voor een officieel NK lagen er nu meer dames aan de start, en die waren sneller. Maar na twee maanden blessureleed kon er tenminste weer gevaren worden!
Het was weer een mooi weekend met spannende wedstrijden. De laatste sprintregatta is op 28 en 29 september in Tilburg, daar doen Lena, Quita en Sebastian mee met deze afsluiter van het sprintseizoen. Op 6 oktober wordt dan nog de K4 marathon bij de Argonauten in De Rijp gevaren, daar doet Sebastian mee samen met Sietse Kuyper (KSV Forward), Gideon Dijkhuis (KSD) en Jasper Kappert (Skonenvaarder).

Maaike de Goeij