Nieuwe vaarverbinding en beweegparcours bij Hotel Meerwold

Geplaatst op 01-02-2020  -  Categorie: Algemeen

9545ee6b-f581-4fea-b04c-f45d9883acff

Bijna zes jaar geleden begon een groep buurtbewoners in de wijk Hoornse Meer met het ontwikkelen van een plan om een beweeg-/fitnessparcours te realiseren in de wijk. De GKV was hierbij ook betrokken. In het eerste jaar is de groep veel bijeen geweest om te inventariseren wat men precies wilde en waar het parcours te realiseren. 
Intussen is er een nieuwe vaarverbinding naar het voormalige hotel Meerwold. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de aanleg van een veertig meter lange steiger bij hotel Meerwold voor roei- en zeilboten en zeker ook voor kano’s. Zelfs de rondvaartboot kan binnenkort tot het hotel varen. In de loop van het voorjaar wordt het terras bij het hotel aangelegd en ook de tuinen aan de achterkant van het hotel. 
In september 2019 is het beweegparcours Bewegen & Meer officieel geopend. Gelukkig wordt er ook volop gebruik van gemaakt. Het beweegparcours is een plek waar je heel hard kunt trainen, maar ook bijvoorbeeld je balans kunt oefenen. Bovendien ligt het in een omgeving waar je bijvoorbeeld eerst een rondje kunt hardlopen en daarna je oefeningen doen óf met de kano er heen, oefeningen doen en dan weer terugvaren. Door de aanleg van een fiets-/wandelpad langs de nieuwe vaarverbinding naar het hotel toe is er over het geheel genomen ook meer sportieve actie in de buurt van het beweegparcours.