Tochtverslag: Een paar dagen meevaren met de Stad en Ommelandtocht

Geplaatst op 20-08-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Anika

Een paar dagen meevaren met de Stad en Ommelandtocht

Twee weken voor de start van de Stad en Ommelandtocht kwam tijdens de Zuidlaardermeertocht het spontane plan: een paar dagen meevaren. Want: een paar dagen mee was een prima optie en met het vervoer kwam het wel goed.

Zo gezegd, zo gedaan. Nog snel even langs de Bever en de Kampeerhal voor kampeerspullen die in de boot passen en het avontuur kon beginnen!

Op zaterdag al een voorproefje door met Jeroen en Oksana vanaf de loods naar Winsum te varen. Bij aankomst stond de GKV-vlag al te wapperen en het grootste gedeelte van de groep al aanwezig.

De volgende ochtend om 7 uur hoorde ik van alle kanten al geluiden komen van water dat werd gekookt en spullen die werden ingepakt, dus de hoogste tijd om ook op te staan. Nadat de groepsfoto was genomen en we nog een kop koffie met een taartje hadden gehad (het heeft zo zijn voordelen om met de organisatie op te trekken ?) vertrokken ook wij GKV'ers voor een eerste mooie tocht door Gronings land naar de volgende camping in Ten Post. Het weer zat ons mee; we konden ontspannen varen en op een mooi rustig plekje onze lunch verorberen. ’s Middags op het terras van het knusse Huiskamercafé in Westerwijtwerd aan de poffert en daarna door voor de laatste kilometers naar de camping. Tent opzetten, koken, afwassen, nog een kop koffie na en zo vliegt dag 1 voorbij!

f2da09ba-0333-4f33-bd62-978f68bd034b
Op de camping in Winsum. Foto: André Polder

Voor dag 2 stond de tocht naar Steendam op de planning. Ook vandaag weer de middellange route. Onder een bruggetje schuilend voor een regenbui kwamen we onze medevaarders tegen; bij de pauzeplek weer, al bramen plukkend nog eens en uiteindelijk gezamenlijk de sluis in voorbij Appingedam. Tot dan toe een mooie rustige vaartocht, totdat we aan de rand van het Schildmeer kwamen: er stond een flinke zijwind, dus als toetje van de dag dwars over het meer door de golven naar camping De Otter. Voor mij betekende dat helaas ook het eindpunt van het avontuur.

Al met al heb ik een paar hele fijne dagen gehad en veel geleerd. Het smaakt naar meer! Jeroen, Roelof, André en Marjan: bij deze nogmaals bedankt voor jullie hulp/organisatie en gezellige tijd!

Anika Marinus