Van de Gebouwcommissie...

Geplaatst op 27-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Taco

Enkele berichten over het onderhoud en beheer van ons onderkomen:

Allereerst het verzoek aan iedereen om voorzichtig om te gaan met de grote schuifdeuren voor de botenstallingen beneden. De zware schuifdeuren lijken onverwoestbaar en dat zijn ze waarschijnlijk ook, maar door het enorme gewicht is de belasting voor de rollers waar de deuren aan hangen groot en dat geldt ook voor de sloten. Vooral de sloten zijn kwetsbaar, een klein foutje en een sleutel breekt af of metaal in het binnenwerk verbuigt en dan kan het aardig misgaan. Kijk goed wat je doet en gebruik niet meer kracht dan nodig!

Bij de botenstallingen aan de zuidkant is door het donderdagse klusgroepje (Frenk Waltman en Bob Oldenziel) een metalen stang naast de heg geplaatst waar de handdoeken voor het afdrogen van de boten opgehangen kunnen worden. Gebruik die s.v.p. en hang de natte handdoeken niet meer over de houten bokken omdat deze door al dat vocht aan de bovenkant gaan rotten. Het is de bedoeling dat er nog een paar rekjes bijkomen.

80a06dbb-9dbc-4fc4-ac92-faafa0997113
Foto: Judi van Hensbergen

Op de klussendag is de parkeerplaats naast de vuilnisbakken 60 cm verbreed zodat er nu makkelijk drie auto’s naast elkaar kunnen staan. Iets om rekening mee te houden als je je auto hier parkeert; zet hem of precies in het midden of aan een van de zijkanten.

In de beide kleedkamers aan de noordkant van het gebouw wordt gewerkt door het donderdagse klusgroepje om de aansluiting van de vloer op de wanden te verbeteren. Hier zat onder de banken een vieze naad die gewijzigd zal worden door vinyl vanaf de vloer een stukje omhoog te plakken. Dit maakt straks veel beter schoon en het hout dat op de natte kleedkamervloer aansloot zijn we dan kwijt. Daarvoor moeten wel de banken opnieuw bevestigd worden aan nieuwe beugels en dat is de reden dat er soms tijdelijk plastic stoelen staan.

Het is al eerder genoemd, de beide donderdagse klussers kunnen wel hulp gebruiken, graag zelfs. Heb je tijd en zin om op donderdagen (overdag) mee te werken laat het ons dan weten. In onderling overleg wordt bepaald op welke donderdagen er daadwerkelijk geklust wordt. Als je hier meer over wilt weten, mail ons!

Namens de gebouwcommissie,

Taco Tel