Van de Gebouwcommissie...

Geplaatst op 21-07-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Taco

De bezoekers van het botenhuis zal het wel zijn opgevallen dat de situatie in zowel de dameskleedkamer als de kleine herenkleedkamer weer bijna zo is als begin dit jaar. Frenk en Bob van het donderdagse klusgroepje hebben dan ook hard gewerkt om de verbeteringen af te maken. Allen het vinyl plakken langs de randen van de vloeren moet nog geschieden. De nieuwe beugels waar de bankjes op vast zitten, zijn nu hoog genoeg boven de vloer geplaatst.


Het was de bedoeling om de binnenkant van de zuidwand van de kleine herenkleedkamer helemaal te beplakken met vinyl omdat daar steeds doorgaande verticale scheuren ontstonden. Bij de demontage bleek de oorzaak snel gevonden: op een paar plaatsen vielen de verticale naden van de boven- en onderplaten samen! En in zo’n geregeld zeer vochtige kleedkamer wil het hout wel werken, waardoor alles wat er in en over de scheuren werd geplakt, steeds weer los ging.


Frenk en Bob hebben de platen nu consequent met een flinke overlap gemonteerd en dat maakt het plakken van vinyl over de hele hoogte niet nodig. En dat is mooi, want dat bespaart een hoop centjes.
Nog een verrassing was dat de beugels van de bank op deze wand niet in de houten regels achter de beplating waren geschroefd. Ze zaten slechts vast in de dubbele wandplaat. Waarom we nooit met bank en al vanaf de wand zijn gestort is een raadsel. Uiteraard hebben onze donderdagse klussers de regels nu wel opgezocht en de beugels daarin vast gebout.

Eerder deden wij een oproep om versterking van het donderdagse klussen, die oproep staat nog steeds. Hulp is zeer welkom!

Namens de gebouwcommissie,

Taco Tel
eissimmocwuobeg.[antispam].@groningenkv.nl