Verslag van de hoosworkshop SK's en Kajett's

Geplaatst op 01-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marjan Cornelissen

Vlak voor de start van de introductiecursussen alle neuzen van de instructeurs voor wat betreft het hozen dezelfde kant op krijgen. Dat was het doel van de hoosworkshop voor SK's en Kajett's die we hebben gehouden op 31 maart. Vorig jaar was zo'n workshop ook al gepland, maar door omstandigheden is deze toen niet doorgegaan. Reden te meer om hier zoveel mogelijk instructeurs en maatjes voor uit te nodigen. De opkomst was goed. Uit elke geplande cursus voor komend seizoen waren wel een of meerdere instructeurs aanwezig. Klaas Sjollema leidde de workshop in, op het dijkje naast de polovijver. Hierna demonstreerde André hoe je een SK weer boven water krijgt als deze bijna gezonken is. Het lukt dan nog wel, maar je moet geduld hebben om het eerste water eruit te krijgen, anders breekt de boot in tweeën. Na een paar manieren gedemonstreerd te hebben, werden er groepjes van 2 of 3 gemaakt en kon geoefend worden met SK's en Kajett's.

f2a13e83-5942-4e56-a7b0-3a9a374ca0ff9c3e4eb1-162e-4e73-a2ee-7ca5a52648f25aa1f8e0-26f3-416d-8c3f-e24e2840321a

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms moet je elkaar helpen om de boot stabiel te houden terwijl de ander het water uit de te hozen boot laat lopen. André voer rond om bij alle groepjes te kijken en aanwijzingen te geven. Dit was voor iedereen zeer zinvol, want later zat er toch progressie in het hozen. Alles voor de veiligheid van onze cursisten, en natuurlijk ook tijdens een tocht of de woensdagavondtraining.


Na afloop van het hozen gaf Klaas nog een korte presentatie over hoe mensen leren, en hoe de cursus opgebouwd is. Zelf leren door te doen in plaats van mensen precies voorkauwen wat ze moeten doen. Dat werkt soms beter. Daarnaast kon nog even geëvalueerd worden over het geleerde die middag. Bedankt allemaal en succes met de cursussen!

Marjan Cornelissen, cursuscoordinator