Verslag van het HIT (Helmond International Tournament)

Geplaatst op 27-04-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Janny Drenth

Tijdens het zonovergoten Paasweekend vond voor de 25e keer de HIT plaats. Normaliter is dat altijd het tweede weekend in april, maar vanwege dit lustrum was gekozen voor een driedaags Paastoernooi. Goed gekozen weekend dus, want vaak is het koud (en regenachtig) tijdens de HIT. De HIT is ook het eerste buitenwatertoernooi van het jaar en is in die 25 jaar uitgegroeid tot een van de grootste toernooien van Europa. Het wordt gedragen door een club (de Helmvaarders) van rond de honderd leden, en door Joris Heesakkers, die tijdens het toernooi werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.


Meer dan 110 teams (zo’n 900 sporters), verdeeld over zes klassen (hoofd, 1e, 2e, 3e, dames en absolute beginners) uit een stuk of zeven Europese landen, streden om de grootste beker. Twee GKV-teams deden mee: in de hoofdklasse GKV A en in de eerste klasse GKV B. En ook twee GKV-dames: Linda van As speelde mee in de Nederlandse damesselectie en Susan Brinker speelde als gastspeler mee met een van de Alkmaarse teams. Trouwens ook GKV-A had enkele gastspelers, of nou ja, enkele: vier GKV'ers en vier gasten. De GKV'ers zijn niet met een beker thuisgekomen, maar hebben een goed toernooi gespeeld.
De strategie die GKV-B had uitgezet werd goed opgevolgd en met nog even flink doortrainen wordt dit vast ‘uitbetaald’ tijdens de NK (Nederlandse Kompetitie). GKV-B is geëindigd op een 13e plek (van de 24 teams in de eerste klasse) met vijf gewonnen, drie verloren en twee gelijkgespeelde wedstrijden.
 

56634e61-8d64-40ec-bbae-6ac03f1137b4GKV in actie tijdens jet HIT.

GKV-A heeft hard gestreden, mooie, spannende wedstrijden gespeeld en een zeer verdienstelijke plek behaald: zesde van de 26 teams! Op Deventer na, het hoogste geëindigd van de Nederlandse hoofdklasse teams, daarmee de Landskampioenen van vorig jaar ruim achter zich latend. Dat belooft wat op het NK…

d361213b-78d4-4ef5-9d90-24e50aa57a55Doelpunt voor GKV.

De Nederlandse dames selectie, met zoals gezegd ‘onze’ Linda, greep dit toernooi aan als trainingstoernooi voor het EK later dit jaar in Portugal.  Het was een goed gelukt trainingsweekend want de dames zijn op de 1e plaats geëindigd. Een mooie opsteker!

c269227b-052b-4149-bdf8-5fff47c163ec

                         

image1
De prachtige trofee van de Dames staat nu bij ons op de bar.

Janny Drenth