ZP Sprintcup in Wormer

Geplaatst op 27-05-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Maaike

Zaterdag 25 mei werd in Wormer voor de vijfde keer de ZP Sprintcup georganiseerd door de Zwetplassers. Eindelijk begint voor de hele wedstrijdploeg nu het wedstrijdseizoen. Lena ten Haaf, Sebastian ten Haaf en Marta Kavatsyuk deden voor GKV mee. Voor Sebastian en Marta was het de eerste wedstrijd van het jaar, spannend hoe het zou gaan.

eb112e92-fc64-43fc-9e07-568268cdb9faMarta op de 110 meter

Het was mooi vaarweer en het Zwet, anders dan andere jaren was het water bijna helemaal vlak. Alleen Sebastian moest in de K1 op alle afstanden series varen om in de finale te komen, dat is hem op alle afstanden ook gelukt. Voor Marta en Lena in de K1 en voor alle meermansboten was het direct finale. Voor Marta was de 500 meter net te lang, ze werd tweede achter Jette de Rooij van ZP. De 200 meter is meer haar afstand en die won ze met een bootlengte voorsprong. Ze probeerde dat ook op de 100 meter, maar wilde iets te graag en ging om. Ze is weer ingestapt en heeft de wedstrijd toch uitgevaren. Samen met Annemé Dijkhuis van Kanosport Drenthe deed ze mee bij de K2 wedstrijd van de Dames Junioren. Omdat er te weinig inschrijvingen waren bij de aspiranten en junioren werd dat een combinatiewedstrijd van Dames Junioren, Aspiranten en Pupillen. En ook al waren ze veruit de jongsten, ze deden goed mee.
Sebastian voer alle finales, maar merkte in de K1 dat een aantal jongens in de winter sterker geworden waren en dat hij hen voor moest laten gaan. In de K2 was hij samen met Gideon Dijkhuis wel snel genoeg en haalde hij drie keer zilver. Samen met Gideon, Sietse Kuyper (KSV Forward) en Rik te Linde (ZP) waren ze in de K4 overduidelijk te sterk voor de rest en wonnen ze steeds ruim voor de andere boten.
 

978ff678-ca7a-48d9-bf90-3da2d536df2bLena en Marleen

Lena werd in de K1 bij de 500m derde, de 200 meter en 100 meter werd ze in een sterk veld vierde. Samen met Marleen Onnekes (EKV Beatrix) in de K2 haalde ze op alle drie de afstanden zilver. Met Marleen, Iris van Bommel (KV Viking) en Odette Latenstein van Voorst (EKV Beatrix) deed Lena mee bij de Dames Senioren, ze werden op alle afstanden derde, maar lagen heel dicht bij de seniorenboot die 2e werd.
Het was weer een leuke dag met een goed georganiseerde wedstrijd, voor iedereen weer gezellig bijpraten na de winter en lekker varen. We zijn tevreden over de dingen die goed gaan en weten nu waar we bij de training nog wat aan moeten werken voor de volgende wedstrijd. De hele jeugd vaart nu alle wedstrijden in de smalle wedstrijdboten. Een stap vooruit ten opzichte van vorig jaar, toen er ook nog in de wat stabielere, maar ook langzamere, boten werd gevaren.
De volgende wedstrijd is de Hanzeregatta in Kampen op 22 en 23 juni.

Maaike de Goeij